8 Mart Kadınlar Günü ,Sergisi

Hikmet Çetinkaya Gelincikleri Maya Okullarında Kadınlar Günü Rengi Oldu
Maya Okulları olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında öğretmen, çalışan ve velilerin katılımıyla gelenekselleşen sanat ürünleri sergisinin açılışını ressam sanatçı Hikmet ÇETİNKAYA yaptı. Sergi açılışında Okul Müdürü Gamze ÖNEM ve Okul Aile Birliği Başkanı Suat Karaibrahimoğlu her yıl gerçekleşen bu etkinliğe katılımın her geçen yıl artmasının yanı sıra, son iki yıldır da Hikmet Çetinkaya’nın sanatçı desteğinin de eşlik etmesinden duydukları heyecanı paylaştılar. Eğitim kurumlarının böyle özel günlerde sanata ve sanatçıya yer vererek toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamalarının öneminden bahseden Çetinkaya en çok da emekçi kadınların kendileri ve toplum için sanat üretmesinden duyduğu mutluluğu paylaştı. Altı yaşında bir öğrencinin kendisi için yaptığı resmi alırken duygulu anlar yaşayan Hikmet Çetinkaya, okuldan ayrılırken çocuklara ve öğretmenlere ilerleyen aylarda ortak canlı performanslar gerçekleştirerek daha çok sanata dokunmayı sağlama sözünü de verdi.
Rölyef, ahşap boyama, akrilik, yağlı boya, heykel, fotoğraf, kitre bebek, kara
kalem, sulu boya, seramik eserleri ile geleneksel ve çağdaş sanat örneklerinin yer aldığı sergiye aynı zamanda bir de müzik şöleni eşlik etti. Enstrüman eğitimi alan öğrencilerin sanatçılarla buluşması ile gün boyu gerçekleşen sanat sohbetleri okulu gerçek yaşamla buluşturdu. Serbest etkinlik saati olan teneffüslerde öğrencilerin oyun alanlarını bırakarak sergi alanında vakit geçirmek istemesi dikkat çekiciydi.