Okul Öncesi Öğrencileri İçin İngilizce Masal Anlatımı Etkinliği

Okul Öncesi Öğrencileri İçin İngilizce Masal Anlatımı Etkinliği
İncek Yerleşkesi okul öncesi bölümü 5 yaş öğrencilerimiz 26 – 27 Aralık tarihlerinde Mrs. Daphne’s story telling etkinliğine katıldı. Bir kitabın çocukların dünyasında oluşturduğu geniş hayal gücünü Miss Daphne’s story telling etkinliği zengin materyallerle onların hayal gücünün sınırlarını zorladı.
Bir masalın çocukların ilgisini nasıl çektiğini hepimiz biliriz. Bir de masalın içindeki kahramanlar, sahneler iki boyutlu olarak çocukların karşısına çıkarsa… Kitabın her sayfasında sahneler değişir, baş kahramanımızın yanına farklı kahramanlar gelirse… Okulumuzun beş yaş öğrencileri bir saat süren İngilizce Masal Anlatımı etkinliğinde kelimenin tam anlamıyla bir masalın içine girdiler, kahramanları ile buluştular ve onların yaşadıklarına onlara dokunarak eşlik ettiler. Tüm bu süreç içerisinde İngilizce’yi kullanarak ikinci dilde etkili dinleme, konuşabilme ve olumlu iletişim becerileri kurma becerilerine yönelik etkili bir deneyim yaşadılar. Masal dinleme sürecinde sihirli kutudan çıkan üç boyutlu aksesuarları da takarak masaldaki kahramanların rolünde hikaye anlatımı sürecine etkili şekilde dahil oldular.
Her bir materyaline ayrı ayrı özen gösteren, kitabın her sahnesini hazırlarken zengin materyal zenginliğine yer veren, öğrencilerimize olumlu enerjisi ile dokunan, dil edinim sürecinde olan miniklerimize dile ilişkin sahip oldukları olumlu tutumları pekiştiren Sayın Mrs. Daphne’ye çok teşekkür ederiz. Yeni deneyimlerde bir arada olmak üzere…

 

31
Ara
2017