Ana Sınıfları Genel Veli Toplantıları

Maya Okulları İncek Yerleşkesi ana sınıflarının genel veli toplantısı 30 Eylül 2017 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Veliler, öğrencilerin dersliklerinde, onların günü geçirdikleri alanlarda bulunarak, sınıf öğretmenleri, sınıf yardımcı öğretmenleri ve branş öğretmenleri ile tanışma ve ayrıntılı bilgi edinme fırsatı buldular.
İlk oturum Petek, Polen, Fide, Koza ve Tomurcuk sınıflarının, sınıf öğretmenleri ve sınıf yardımcı öğretmenleri liderliğinde yapıldı. Bu oturumda Maya Okullarının “Eğitimin Mayası” olan öncü uygulamaları olan “Bireysel Öğrenme Stilleri Uygulamaları, Çoklu Zeka Kuramı, Tematik Öğrenme Yaklaşımı, MayaDOKYA, Parmak Kas Ölçümleri, Kondisyonel Ölçümler” ayrıntılı olarak velilerimizle paylaşıldı. Okulumuzda yürüttüğümüz bu uygulamalar ile öğrencilerimizin bilişsel, duygusal, psikomotor, dil alanlarındaki gelişimsel yönlerinin, okul öncesi dönemde gözlemlenebiliyor ve gelişimlerine manidar katkıların sağlanabiliyor olmasının öğrencilerimizin ilerleyen okul yaşantılarında güçlü adımlarla yol alacakları velilerimizle paylaşıldı. Maya Okulları ana sınıflarında yürütülen “Bütünleşik Yöntemle Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmalarının” öğrencilerin yapılandırılmış istasyon oyunları ile oynayarak, görseller üzerinden sesleri tanıma ve ses farkındalıkları kazandırmayı amaçlayan bir program olduğu ifade edilmiştir. Matematik Çubukları ile yapılan matematik eğitiminin paylaşılması, çubuklarla tanışan velilerimiz için, çocuklarının matematiği dokunarak öğrenmelerini görmeleri, keyifli ve ilgi çekici olmuştur. Maya’da günlük yaşam paylaşımları ile sınıf öğretmenlerimiz öğrencilerimizin günlük akışta neler yaptıklarını, çalışma takvimi, zaman çizelgesi, beslenme ve etüt programı hakkında detaylandırılmış bilgi paylaşımında bulundular.
Toplantımızın ikinci oturumunda İngilizce öğretmenleri ve Native İngilizce Öğretmenleri eşli olarak dersliklere gelerek yıl boyunca uygulayacakları ders içeriklerinden ve okul öncesi çağı çocuklarının dil edinim süreçlerinden bahsettiler. Maya Okullarında haftada 15 saat olarak yürütülen ikinci dil edinimine ilişkin derslerin gerçekleştirildiği bu ders saatlerinin, 12 saatinde main course deslerine, 3 saatlerine de Native Öğretmen rehberliğinden konuşma ağırlıklı gerçekleştirildiği paylaşıldı. Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Müzik, Görsel Sanatlar, Drama, Bilişim Teknolojileri, Fen Laboratuvarı, Oyun ve Fiziki Etkinlikler ile Yüzme dersi öğretmenlerinin de branşlarına ait ders içeriklerine ilişkin bilgilendirme yapmaları ve iyi dileklerini iletmeleri ile toplantılar sonlandırılmıştır.
Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin yetiştirilmesi, eğitimlerinin ve ihtiyaçlarının belirlenmesi adına gerçekleştirilen toplantılarımızla sağlıklı bir okul-aile işbirliğinin temelleri atıldı. Velilerimizin okulun yapısını, değerlerini ve hedeflerini tanıması sürecinde atılan bu anlamlı adımda varlığı ile ailemize güç katan herkese sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız.

03
Eki
2017