Spor Aşkı Engel Tanımaz

Engelli insanlarımıza yönelik hep birlikte bir empati yolculuğuna çıkmak ve bunu sporun evrensel diliyle başarmak için yola çıktık. Engelli insanların fırsat, ulaşım, erişim özgürlüğünün gelişmesine katkı sağlamak, birlikte görmek, birlikte işitmek, engelleri aşmak, zihnimizdeki tüm engelleri kaldırmak için bir de sporun penceresinden birlikte bakalım istedik.

10-16 Mayıs tarihlerinde Engelliler Haftası’nda okulumuzda farkındalık çalışmaları yapıldı. Türkçe öğretmenlerimiz 5.sınıflarımızla işaret dilini çalışırken; 6.sınıflarımız bir günlerini yürüme, konuşma ya da görme engelli olarak geçirdiler. 7.sınıflarımız ise bu hafta kapsamında yapılacak olan programı tasarladılar. Beden Eğitimi Zümresi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleştirilen şenliklerde masa tenisi turnuvaları düzenlediler. Turnuvada ilk dörde giren öğrencileri belirlediler.

7.sınıflarımızın sunuculuğunu üstlendiği, Türkçe ve Beden Eğitimi zümrelerinin disiplinler arası çalıştığı “Spor Aşkı Engel Tanımaz” adlı programa 2016 Rio Olimpiyatlarında Masa Tenisi dalında dünya Şampiyonu olan Abdullah Öztürk, Masa tenisi dalında Avrupa şampiyonu olan Süleyman Vural ve yine masa tenisinde milli forma sahibi Ümit Demirbilek katılarak öğrencilerimize madalyalarını verdiler. Düzenlenen program dâhilinde yapılan söyleşide öğrencilerimiz spor, masa tenisi, paralimpik, iç disiplin, yarışmacı ruh, dostluk gibi kavramlarla ilgili bilgiler edinirken merak ettikleri soruları da sorma fırsatı buldular.

Programı varlıkları ile şereflendiren sporcularımıza teşekkür ederiz.

07
Haz
2017