İŞ’ TE SEN GELECEKTE SEN

Maya Anadolu Lisesinden Gelecek Kurgusu ile İlgili İpuçları
“İş’te Sen Gelecekte Sen” Etkinliği

Lise öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine destek ve mesleki yönlendirme yapılması amacıyla “İş’ te Sen Gelecekte Sen” etkinliği Maya Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.
Hafta sonu yapılan etkinlikte,Maya Anadolu Lisesine devam eden öğrencilerin ve velilerinin etkinliğe olan ilgisi dikkat çekiciydi.
Etkinliğin ilk bölümünde yer alan, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sn Sedat ÖRSEL’in, “yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanıldığını” ifade eden paylaşımları, öğrencilere gelecekle ilgili yaşanılan an ile ilgili farkındalık kazandırmaya yönelikti.
Etkinliğin ikinci bölümünde denizcilik, tıp, mühendislik, gazetecilik, sosyoloji, psikoloji, işletme vb gibi meslek grupları ile ilgili bilgilendirme yapıldı ve o alanla ilgilenen ve çalışan konukların paylaşımları ile devam etti. Soruları ile konukları şaşırtan öğrencilerimiz, meslek alanları ile ilgili yaşamın içinden örnekleri dinleme ve tercihleri için bilgi sahibi olma şansını elde ettiler.
Maya Anadolu Lisesi organizasyonu ile gerçekleşen etkinlik, renkli bir panel ile sona erdi.Sosyolog ve televizyoncu Başak Temel moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Uzman Eczacı, Sosyolog Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Annoşirvan Miandjı, Maya Okulları Kurucusu Prof. Dr. Ziya Selçuk ve Sedat Örsel kıymetli yaşam deneyimlerini paylaştı.

Şub