EKO ŞEHİR ÖZELLİKLERİNDEN YALNIZCA BİRİ GERİ DÖNÜŞÜM

Eco-rise grubu olarak 6.sınıf öğrencilerimizle 7 Mart Çarşamba günü Mamak Geri Dönüşüm Tesisi ’ne gezi düzenledik. Eko şehir özelliklerini araştıran öğrencilerimiz bu gezi de geri dönüşümün doğaya ve insana olan faydalarını gözlemlediler. Ankara’nın günlük çöp miktarını ve bu çöplerin geri dönüşüm aşamalarını incelediler. Çöpün ayrıştırıldıktan sonra toprağa gömülmesiyle metan gazının elde edildiğini ve elde edilen gazın soğutulması için kullanılan soğuk su hortumlarının zamanla ısındığını ve ısınan borularla tesislerini ısıttıklarını öğrendiler. Ayrıca seranın ısıtılmasıyla çeşitli domates, salatalık, çilek ve orkide yetiştirdiklerini tanık oldular. Öğrencilerimiz, domateslerin tadına bakarken çöp ve atık arasındaki farkı anlamış ve geri dönüşümün bir şehir için olmazsa olmaz olduğunu fark ettiler. Eko şehir etkinliğimizde de vurguladığımız gibi insan, doğa ve kent arasında bağlantıyı en iyi şekilde kurabilmeyi önemsiyoruz. Gezinin gerçekleşmesini sağlayan Fen Bilimleri zümremize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.