Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası

Oran Yerleşkesi okul öncesi öğrencilerimiz 13 Aralık Çarşamba günü “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” etkinliklerinde aktif rol aldılar. Ülkemizde yetişen meyve, sebze ve kuru yemiş çeşitleri üzerine görseller incelenerek bilgi paylaşan çocuklarımız, evlerinden getirmiş oldukları sebze ve meyveleri sınıf içinde isimlendirip faydaları üzerine konuşarak gruplama çalışması uyguladılar. Ülkemizde yetişen meyve, sebze, kuru yemiş ve yine ülkemizde üretimi yapılan ev eşyaları üzerine interaktif ortamda farklı görselleri inceleme fırsatı elde ettiler. “Tutumlu olmak ne demektir? Niçin tutumlu olmalıyız? “ konuları çerçevesinde çalışmalar yapıldı. Ülkemizin sahip olduğu doğal kaynaklar üzerine videolar izlenerek, doğal kaynaklarımızı dikkatli kullanmanın önemi ile ilgili farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.
Çocuklarımız “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” etkinlikleri çerçevesinde sanat etkinliği olarak yaptıkları meyve ve sebze taçlarını takarak okul yemekhanesinde, ülkemizde yetişen meyve ve kuru yemişleri tadarak günün anlam ve önemini içselleştirerek keyifli bir gün geçirdiler.