Söz Verdik İzinden Ayrılmamaya

“Yıl 1919… Mayıs’ın 19’u…
Bir gemi yanaştı Samsun’a sabaha karşı. Güvertesinde mavi gözlü, çelik bakışlı bir dev. Gözlerinde inanç, gözlerinde cesaret, gözlerinde bir milletin umudu…
Mustafa Kemal Atatürk…
19 Mayıs bir milletin esarete, kulluğa isyan bayrağını açtığı; ayağa kalktığı, var olma mücadelesi verdiği gündür. Ulu önderin Samsun’a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtığı gündür.
Mustafa Kemal, Samsun’a çıktığında milletinin ve kendisinin karakterini şöyle açıklıyordu: “Temel ilke, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ancak tam bağımsız olarak sağlanabilir. Ne denli zengin ve kalkınmış olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus uygar insanlık önünde uşaktan öte bir gözle görülmeye layık olamaz. Türk ulusunun onur ve yetenekleri yüksek ve büyüktür. Böyle bir ulus, tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Öyleyse ya bağımsızlık ya ölüm. İşte gerçek kurtuluş isteyenlerin parolası bu olacaktır.”
Oldu da. Samsun’da yakılan meşale tüm yurdu sardı. Derin uykusunda uyuyan millet, parlayan güneşe doğru koştu.
Atatürk, Milli Mücadele döneminde Türk milletini ileri götürecek; köhne fikirlere karşı gelecek olanların yeni, genç fikirler olduğunu gördü. “Gençlik” kavramı onun için ayrı bir önem taşırdı. Onun için gençlik, fikirde yeniliği ifade ederdi. “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.” sözü çok anlamlıdır.
19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan ederken “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum.” diyerek Türk gençliğine olan güvenini anlatmıştır.
Türk genci de;
Ata’sını anlamak için onun yaşadıklarını ve fikirlerini bilmeye söz vermelidir!
Küllerinden doğan bir milletin yaşadığı zorlukları göz önünde tutarak emanetine sahip çıkmaya söz vermelidir!
Ata’sının İzinden Ayrılmamaya Söz Vermelidir!”
Gençlik ve Spor Bayramı öğrencilerimizin coşkulu performansları ile 19 Mayıs Cuma günü Maya Okulları Oran Yerleşkesinde kutlandı.
Ulu Önderin 136. doğum günü ve Gençlik Bayramı’nda, 8. sınıf öğrencilerimizin önderliğindeki okulumuz öğrencilerinin hazırladığı zeybek ve vals gösterisi, step gösterisi, dünya danslarından örnekler ilgiyle izlendi.
Okulumuz Sevgi Korosu’nun seslendirdiği marşlar hep bir ağızdan söylendi. Yaz-Yönet-Oynat Kulübünün hazırladığı “Atatürk’ü Anmak” isimli kısa filmle duygulanırken “Gençliğin Ata’ya Cevabı” ile gururlandık.
19 Mayıs günü Törende emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.k eder başarılarının devamını dileriz.

22
May
2017