Problem Çözen Gençler Maya’da buluştu

Problem Çözen Gençler Maya’da Buluştu
Dünyanın en büyük yaratıcılık ve problem çözme programı olan Destination Imagination’in Türkiye temsilcisi DITurk / Hayalgücüne Yolculuk Derneği ile Ankara Maya Okulları Oran Kampüsü ortaklığında 23 Aralik Cumartesi günü gerçekleşen Anlık Görev Şenliği (Instant Challenge) yoğun ilgi gördü. Türkiye genelinden Ankara’ya geleni okullardan 22 takımın yer aldığı etkinlik, Okul Müdürü Gamze Önem ve Hayalgücüne Yolculuk Derneği YK Başkanı Jülide Gençer’in konuşmaları ve okulun öğrencilerinin sunumları ile başladı. Takımlar gün boyunca STEAM, zaman yönetimi, işbirliği, eleştirel düşünme ve 21. Yüzyıl becerilerini kullanarak önlerine çıkan görevleri inovatif yaklaşımlarla belirlenen zamanda çözmeye çalıştılar. Katılımcı öğrenci , öğretmen ve misafirlerin eğlenceli ve yaratıcı aktiviteleri de deneyimlediği etkinlik, Şubat ayinda Kuşadası’da yapılacak DITurk Türkiye Turnuvasına katılacak takımlar için bir ön hazırlık oldu. Türkiye finali sonrası birinci olan takım Amerika’da yapılacak dev organizasyonda ülkemizi temsil ediyor olacak.