Oyuncaklarla Dolu Bir Güne Merhaba

OYUNCAKLARLA DOLU BİR GÜNE MERHABA…
Çocukların hareketlerine düzen getiren, zihinsel, bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerine yardımcı olan, hayal güçlerini ve yaratıcı yeteneklerini geliştiren oyuncakları, temamız boyunca birçok etkinlik ve ders sürecinde inceleme fırsatı elde ettik. Uygulanan etkinlik ve çalışmalar sırasında öğrencilerimizin edindikleri kazanımları birebir gözlemlemeleri amacıyla 11 Ekim 2018 Perşembe günü Koza ve Petek sınıflarımız, 12 Ekim 2018 Cuma günü Tomurcuk ve Polen sınıflarımız Rahmi Koç Müzesine inceleme gezisine katıldı.
Öğrencilerimiz geçmişte annelerinin ve babalarının küçük yaşlarda oynamış oldukları oyuncakları gözlemleyerek, günümüzde kendi kullandıkları oyuncaklarla karşılaştırma fırsatı elde ettiler.Oyuncakların boyutlarını, kullanım şekillerini, yapıldıkları malzemeleri, renklerini vb. özelliklerini inceleyip, sınıf ortamında gezi sırasında en çok ilgilerini çeken oyuncağı resimleme çalışması gerçekleştirdiler. “Oyuncak” teması ve “Arkadaşlık” farkındalık kavramı uygulamalarımız kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz gezimizde, öğrencilerimiz arkadaşlarıyla birlikte keyifli paylaşımlarda bulunarak yeni okul gezilerinde buluşmayı heyecanla beklediklerini ifade ettiler.

Eki