OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZİN P.T.T. GEZİLERİ

İncek Yerleşkesi Okul Öncesi öğrencilerimizin Aralık ayı boyunca ele aldıkları “Saat” teması ve “Sabır” farkındalık kavramı ile ilgili olarak zenginleştirilmiş etkinlikler uygulandı. Öğrencilerimiz saat teması ile ilişkilendirdikleri “Yeni yıl” konusu ile yaptıkları etkinlikler kapsamında yeni yılda başka kişiler için iyi dilek ve temennilerde bulunmanın önemli bir sosyal beceri olduğunu fark etmelerine yönelik olarak kartpostal gönderme etkinliğine katıldılar. Öğrencilerimiz, okulumuz için tasarlanan kartpostalların ön yüzlerine Oran Yerleşkemizde bulunan arkadaşları için dileklerini anlatan resimler ile süslediler. Kartpostalların hazırlanması sürecini tamamlayan öğrencilerimiz, kartpostalları zarflarına yerleştirme ve zarfların üzerinin doldurulma şekli hakkında bilgi sahibi oldu. Zarflarını hazırlayan 4 yaş grubu öğrencilerimiz 26 Aralık Pazartesi günü, 5 yaş grubu öğrencilerimiz ise 26 Aralık Salı günü P.T.T. İncek Şubesi’ne düzenlenen geziye katılarak, özenle hazırladıkları kartpostalların posta ediliş sürecini deneyimleme fırsatı elde ettiler.
Sabır farkındalık kavramımıza da yönelik olan bu etkinliğimizde kartpostal gönderen öğrencilerimiz Oran Yerleşkemizdeki arkadaşlarının kendileri için hazırladıkları kartpostalları heyecan ve merakla beklemeye başladılar. Kartpostal hazırlama ve gönderme sürecinde olumlu yaşantılar kazanan öğrencilerimiz, yazının önemini kavrama, gelecek için umutla besleme, herkes için dilenen iyi dileklerin yaşattığı mutluluğu anlamalarına yönelik farklı bir yaşantısal deneyim oldu.
Kartpostal gönderme geçmiş zamanlarda kalan bir alışkanlık olmak üzere iken öğrencilerimizin bu beceriyi deneyimleri, gelecek günlerde yaşatacaklarını bilmek bizler için birer gurur kaynağı oldu.
2018 Yılının tüm dünya için sağlıkla, barışla gelmesini dileriz.