DOMATES BURUNLU ÇOCUK

Okul Öncesi öğrencilerimiz 5 Ocak 2018 Cuma günü Konferans Salonunda saat 9.00’da Domates Burunlu Çocuk isimli tiyatro oyununu seyretti.
Oyunun ilk sahnesinde Birisi ve İkisi kendilerinden farklı olan “Domates Burunlu Çocuk” ile dalga geçerler, oynadıkları oyuna dahil etmek istemezler. Daha sonra Birisi sahip olduğu oyuncağı İkisi ile paylaşmak istemezler ve iki arkadaş birbirlerine küserler. İkisi yalnız gezerken Domates Burunlu Çocuk ile karşılaşır ve Domates Burunlu Çocuk ile eğlenceli oyunlar oynarlar. İkisi, Domates Burunlu Çocuk ile oynarken O’nun dış görünüşünün farklı olması dışında kendisinden hiç farklı olmadığını, kendisi gibi oyun oynamaktan keyif aldığını fark eder. İkisi ve Domates Burunlu Oyun oynarlarken Birisi oyunlarına dahil olmak ister. Ancak İkisi onunla oyuncağını paylaşmadığı için, Domates Burunlu Çocuk da onunla dalga geçtiği için Birisi’ne kızgındırlar ve ona bir ders vermek isterler. Birisi’nin uyumasını sağladıktan sonra ona palyaço burnu takarlar. Domates Burunlu Çocuk ve İkisi, Birisi uyandıktan sonra onunla dalga geçer ve oyunlarına almazlar. Hatasını anlayan ve pişman olan Birisi, Domates Burunlu Çocuk ve İkisi’nden özür diler. Yaptığı hatalı davranışları bir daha tekrarlamayacağı için söz verir.
Öğrencilerimizin keyifle izledikleri tiyatro oyununda, arkadaşlık, paylaşma, sevgi ve farklılıklara saygı konularında örtük mesajlar yeraldı. Okul Öncesi öğrencilerimizin olumlu sosyal davranışlar kazanmaları için okul öncesi müfredatımızda yer verdiğimiz prososyal davranışı içeren tiyatro oyununda öğrencilerimiz keyifli zaman geçirirken olumlu davranışları gözlemlediler. Öğrencilerimiz, olumsuz davranışlar gösterildiğinde iletişimde meydana gelen sorun durumlarını da izleme ve anlama fırsatı elde ettiler.
Öğrencilerimiz, arkadaşları ile paylaştıkları güzel anılara bir yenisi daha eklerken, heybelerini de arkadaşlık, paylaşma, sevgi ve saygıyla ilgili olumlu ve anlamlı gözlemlerle doldurdular.

Şub