NEŞELİ KÖY GEZİSİ

Maya Okulları Oran Yerleşkesi okul öncesi öğrencileri, 17 Kasım Cuma günü 10.00 – 11.30 saatleri arasında “Yuva” teması çalışmaları kapsamında “Neşeli Köy” isimli gezi alanına inceleme gezisine gittiler. Gezi alanında bulunan Tepetaklak Ev Projesini, çeşitli kümes hayvanlarını ve yuvalarını gözlemleme fırsatı elde ettiler.
Öğrencilerimiz ters ev projesinde eşyaların konumlanmaları noktasındaki farklılıkları gözlemleyerek yuvanın bölümlerini adlandırdılar. Mekanda konum kavramının desteklenmesine yönelik zemin ve tavan ayrışımını yaparak eşyaların konumlarını karşılaştırıp görsel farklılıkları ayırt etme süreçlerini gerçekleştirdiler. Kümes hayvanlarının yaşam alanlarını (yuvalarını) inceleyip onları yakından görmenin heyecanını yaşadılar. Son olarak doğanın içinde yer almanın keyfiyle arkadaşlarıyla birlikte çocuk parkında oynayıp, “NEŞELİ KÖY” gezi alanından NEŞE içinde ayrıldılar.