Mayalı Şefler Mutfakta

Oran Yerleşkesi okul öncesi öğrencileri 20-21-22-23 Şubat 2018 tarihlerinde pro sosyal beceri etkinlikleri çerçevesinde “İşbirliği” farkındalık kavramına yönelik Sinpaş Altın Oran konutları içinde yer alan PİZZA PİNO isimli restaurantın mutfağına misafir oldular.
Öğrencilerimiz, Şubat ayı boyunca;
– İşbirliği ne demektir?,
– İşbirliği nasıl yapılır?,
– İşbirliği neden gereklidir? amaç ve kazanımları doğrultusunda soyut olan bu kavramı somutlaştırmaya yönelik birçok etkinlik gerçekleştirmektedirler. İşbirliğinin ailemizde, okulumuzda, çevremizde ve daha birçok alanda başvurduğumuz önemli bir kavram olduğu düşüncesinden hareketle, işbirliği yapmanın insanların yaptıkları iş ve mesleklerde de ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu içselleştirmektedirler. Öğrencilerimiz Pizza Pino’nun mutfağına Mayalı şefler olarak girip aralarında gerçekleştirdikleri işbirliği ile kendi pizzalarını yaptılar. Mutfakta kendi pizzalarını hazırlarlarken her bir malzemeyi ölçme, karıştırma, yiyeceklerin yapısal ve renk değişimlerini inceleme, karışımları koklama, tatma ve yoğurma gibi pek çok deneyimi uygulayıp duyu motor gelişimlerine yönelik kazanımlar elde ettiler.
Eğlenerek öğrendikleri, işbirliği ile yaptıkları pizzalarını hep birlikte yiyerek bu keyifli etkinliği tamamlayıp Pizza Pino’dan yeni becerilerle ayrıldılar. Bu güzel deneyimi yaşamamıza katkı sağlayan, sıcak ve tertemiz mekanlarının kapısını bizlere açan Günay Hanım ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.