MAYA’DA TÜRKÇE DİL BAYRAMI

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin geleneksel olarak düzenlediği Türkçe Dil Bayramı etkinliğinin bu seneki konukları Sayın Doç. Dr. Mustafa Kurt ve Sayın Ahmet Hattatioğlu idi. Öğrencilerimizle “Yabancılara Türkçe Öğretimi ve Türkçenin dünyadaki yeri” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Sunumda, yaşamdan alıntılar, iletişim, çatışmayı çözme yolları, karşılaşan dejenerasyon problematiği ve Türkçenin neden tercih sebebi olduğu ile alakalı pek çok konu üzerinde duruldu. Değerli konuklarımızın söyleşisi, öğrencilerimizin hafızalarında yer edecek, yaşama bakışlarında doğru iletişim konusunda farkındalık yaratacak düzeydeydi. Değerli paylaşımlarından dolayı konuklarımıza ve katkılarıyla sunumu daha etkili hale getiren tüm öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Eki