Maya’da Her Yer Çocukların Ağaç Sevgisiyle Doldu

Maya İlkokulu İncek Yerleşkesinde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı başında 1. ve 2. sınıf ders kazanımları ile ilişkilendirerek belirlenen “Ağaç” teması kapsamında yapılan çalışmalar 18 Mayıs Perşembe günü tonoz (tören) alanında sergilendi.

Farklı disiplinlerin bir tema ya da konu etrafında ilişkilendirilerek kavramların bir bütün içinde ele alındığı tematik yaklaşım çalışmaları 1 ve 2. sınıf öğrencilerimizin ağaç teması kapsamındaki ürünleri ile okulumuza renk kattı.
Tema kapsamında Türkçe dersi içeriklerinde “ağaç” konulu metinlerin okunup işlenmiş, dil bilgisel bağlantılar çalışılmış, ağaç konulu hikayeler yazılmış, Tema Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca’ya mektup yazılmış, öğrencilerimizi kitap okumaya özendirmek için ağaçtan bir okuma köşeyi yapılmış, öğrencilerimizin “Gelecekte Nasıl Bir Dünya Bırakılmasını İstiyoruz?” konulu dilek ağacına dilekleri yazılmış, ağaç konulu slogan-karikatür-bitki ve ağaç türleri-ağaçlarda yaşayan hayvanlarla ilgili “Ağaç Gazetesi” yapılmıştır. Eş-zıt anlamlı sözcükler ormanı yapılmıştır. Matematik dersi içeriklerinde ağaç çeşitlerinden oluşan tablo ve grafikler oluşturulmuş, kesirlerden oluşan ağaç problemleri tasarlanmış, ağaç problemleri kurulup, çözülmüştür. Hayat Bilgisi dersi içeriklerinde ağaçların mevsimlere göre değişimini gösteren mevsim şeridi hazırlanmış, ağaçların özelliklerini öğrenip öğrencilerin hayal ettikleri ağaçları tasarlayarak bir orman oluşturmuşlardır. Görsel Sanatlar dersi içeriklerinde çocukların hayal dünyalarını yansıtan “Kendi Ağacım” tasarlama çalışmaları yapılmıştır. Drama dersi içeriklerinde ağaç hikayeleri öğrenciler tarafından yazılmış ve ağaç hikayelerinin içerik tasarımı yapılmıştır. Ağaç ve doğa sevgisinin önemini bir kez daha vurgulayan, okul koridorlarımızı zenginleştiren tüm öğrencilerimize ve emeklerinden dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.