İLK T.B.M.M GEZİSİ

Maya Okulları Oran Yerleşkesi okul öncesi öğrencileri 27-28 Mart 2018 tarihlerinde “Bayrak” teması ve “Saygı” farkındalık kavramı çalışmaları kapsamında demokrasimizin ve egemenliğimizin ilk temellerinin atılmış olduğu birinci T.B.M.M müzesine inceleme gezisine gittiler. Gezi sırasında Mustafa Kemal Atatürk ve çalışma arkadaşlarının bin bir emekle kurduğu CUMHURİYETİMİZİN ilan edildiği, bizler için önemli ve özel bir yere sahip olan müzeyi gezerken oldukça keyif aldılar. Müzede bulunan eşyaları gözlemleyerek günümüzde kullanılan eşyalarla olan farklılıkları karşılaştırma imkanı buldular. Mustafa Kemal Atatürk’ün giysilerini ve özel eşyalarını büyük bir merakla inceleyen öğrencilerimiz müzenin duvarlarında sergilenen eski dönemlere ait olan fotoğraflar hakkında yorumlamalarda bulundular. Müze gezisi sırasında gördükleri Türk bayrakları ile sınıfta etkinlikler sırasında yaptıkları Türk bayraklarının özelliklerini karşılaştırma fırsatı elde ettiler. Milli değerlerimizin korunması, sahip çıkılması noktasında öğrencilerimize birçok kazanım sunan bu güzel gezimizi gururla, mutlulukla ve heyecanla tamamlayarak müzeden ayrılan öğrencilerimiz okula döndükten sonra müzede gördükleri ile ilgili sınıf içi sohbet gerçekleştirerek resimleme çalışması uyguladılar.