Haydi MAYA Oyuncaklarını Paylaşmaya

Maya Okulları Oran Yerleşkesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Oyuncak Kampanyası sonra erdi ve oyuncaklar Adıyaman Samsattaki öğrencilere teslim edildi.

Okul Müdürü Gamze ÖNEM, kampanyanın hikayesini şöyle anlattı.

“Bu güzel ve gülümseten hikaye bundan birkaç ay önce Maya Okulları Ana sınıflarında başlar.
Temaları oyun ve oyuncak olan çocuklarımız, yaptıkları tüm çalışmalar ve projelerin yanı sıra bir de minicik görünse de kocaman yürekleri ile bir kampanya başlatır. Kampanya boyunca ailelerinden okula oyuncak göndermelerini isterler. Amaçları , oyuncaklarla buluşma şanslarının az olduğu arkadaşlarına hediyeler vermektir. Oyuncakla beraber, çocuk coşkusunu, gülücükleri paylaşmaktır amaçları. Tam da o sırada Adıyaman Samsat’da ardı ardına depremler olur ve bizler öğreniriz ki okullar içine girilecek gibi değil. Devlet çadır ve “prefabrik” okullar yollamıştır bölgeye. Çadırlar gri ve karanlıktır. O nedenle çocukların yüzünü en çok aydınlatacak hediyeler oyuncaklarımız olacaktır. Karar verilir. Atamızın çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ellerinde olacaktır oyuncaklar. Tüm okul seferber olur. Her sınıftan oyuncaklar gelir. İçine resim yapıp koyanlar, öpücüklü mektuplar bırakanlar derken bu samimi, sıcacık kampanya ile 20 (yirmi ) koli oyuncak paketlenir. Göndermesi de kolay olmayacaktır. Nasıl gönderelim derken “Ben de Adıyamanlıyım, gönderilen yerin ne kadar ihtiyacı olduğunu en çok ben bilirim diyen (sakın ismimi kullanmayın dediği için de buradan teşekkür edemediğim)bir velim geçtiğimiz Çarşamba akşamı kolları sıvar bizlerle birlikte Adıyaman otobüsüne kolileri yükler. Sabah koliler, yardımcı olan velilerimin kardeşleri tarafından alınıp Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilir.
Sonra mı ne olur?
Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bölge öğretmenleri tarafından çadırlar gezilir ve oyuncaklar Mayalı çocukların sevgileri ile Samsatlı çocuklara dağıtılır. Bizlere de bolca teşekkür fotoğrafı gelir.
Maksat kim ne yapmış değildir. Maksat yüzü gülen çocuklar olduğunu bilmektir; verirken de alırken de.
Emeği geçen herkese minnetle. Var olun MAYA AİLESİ …”

Kampanyaya destek veren herkese teşekkürler.