Geleneksel Kapadokya Gezisi

TEOG sınavına büyük bir azimle çalışan öğrencilerimizi dinlendirmek için her sene olduğu gibi bu sene de 8. sınıf öğrencilerimize Geleneksel Kapadokya gezimizi düzenledik.

Cumartesi sabahı 07.00’de servislerimizin hareket etmesiyle yolculuğumuza başladık. Tuz Gölü’de fotoğraf çektikten sonra Güvercinlik Seyir Tepesi’nde kayalara oyulmuş güvercin yuvalarını inceledik. Ardından öğrencilerimizin, yüzyıllardır süregelen ve Kapadokya yöresine özgü çömlekçilik geleneğini yakından görmesi ve kendilerinin de tecrübe etmesi için bir çömlek atölyesinde mola verdik. Günümüzün son durağı ise Peri Bacaları oldu. Büyüleyici Peri Bacaları’nı gezerken rehberimizden de doğal oluşumları ile ilgili bilgiler aldık. Yorulan öğrencilerimizle geceyi geçirmek üzere Kayseri Hilton Oteli’ne yerleştik.

İkinci günümüzün ilk durağı yine Kapadokya yöresine özgü sakinleştirici etkisiyle bilinen onyx taşı atölyesi oldu. Öğrencilerimiz burada ustaların ellerinde şekillenen onyx taşını inceleme ve hediyelik eşyalar alma fırsatı buldular. Kapadoya’nın panaromik görüntüsünü fotoğraflayıp ve kaya oyma evleri gördükten sonra öğrencilerimizle ünlü testi kebabını tatmak için yola koyulduk. Gerekli enerjimizi topladıktan sonra Ihlara Vadisinde uzun bir yürüyüş yaparak programımızı tamamladık.

Birlikte güzel anılar biriktirmiş, eğlenmiş ve bir çok bilgi edinmiş olarak Ankara’ya döndük.