OKUL ÖNCESİ TEME SERGİSİ OYUNCAK-ARKADAŞLIK

Okul Öncesi Bölümü Oyuncak Teması Ve Arkadaşlık Prososyal Beceri Sergisi
Okul öncesi öğrencilerimiz eğitim öğretim yılının ilk teması olan “oyuncak” ve tema farkındalık kavramı olan “arkadaşlık” prososyal davranışı kapsamındaki çalışmalarını tamamlamışlardır. Okula başlama, yeni ortamlara uyum sağlama, yeni arkadaşlıklar kurma süreçlerinde öğrencilerimizi yakından tanımak adına ele aldığımız “Oyuncak” ve “arkadaşlık” tema süreçleri tüm öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını hızla keşfetme fırsatı vermiştir. Oyun ve oyuncaklar, çocuğun duyuşsal, bilişsel ve psikomotor gelişimlerini destekleyen doğal ve zengin uyarıcılardır. Maya Okulları olarak bu durumdan hareketle günlük etkinliklerimizi öğrencilerimizin dünyalarından yola çıkarak etkinlikler zenginleştirilmiştir. Okul öncesi öğrencilerimizin kendi dünyalarından, hayal güçlerinden yararlanarak oynadıkları oyunlar ve öğrendikleri bilgilerle okul ortamındaki mutluluklarının hızla artmasını gözlemlemek bizler için mutluluk verici olmuştur.
Okul öncesi öğrencilerimiz “oyuncak” teması kapsamında, oyuncakları ayrıntıları ile incelemiş, oyuncakların yapıldıkları malzemeleri ayırt etme becerisi kazanmış, farklı kültürlere ait oyuncaklarla tanışmış, geçmişten günümüze oyun ve oyuncaklarda meydana gelen değişiklikleri incelemiş ve tartışmışlardır. Tüm bu becerileri de edinirken “arkadaşlık” prososyal davranışından hareketle, işbirlikçi oyunlar kurmuş, oyunlarını oynarken arkadaşlarının duyuşsal özelliklerini yakından tanıma fırsatı elde etmiş, arkadaşlarının sevdikleri ve sevmedikleri oyuncakları öğrenmişlerdir. Oluşturulan yer oyunlarında ilerlemek için birbirlerine destek olup, yol göstermişlerdir. Arkadaşlık kurmanın önemli olduğu, yardımlaşma, paylaşma, sevgi ve nazik davranmanın arkadaşlık için vazgeçilmez olduğu çıkarımlarına, deneyimledikleri çeşitli etkinlikler sayesinde ulaşmışlardır. Minik öğrencilerimiz mutfak etkinliklerimiz kapsamında, birbirleri için özenle sandviç hazırlamıştır. Hazırladıkları sandviçleri hep birlikte yeme fırsatı elde etmişlerdir. Tüm bunların yanı sıra öğrencilerimiz tema konusu ve prososyal davranışı günlük yaşam ile ilişkilendirmek maksadı ile düzenlenen Rahmi Koç Oyuncak Müzesi’ne geziye gitmişlerdir. Müze’de birbirinden farklı sayıda ve malzemeden yapılmış oyuncakları görme fırsatı elde etmişlerdir. Arkadaşları ile yeni bir deneyim yaşamanın keyfine varmışlardır. Tüm edindikleri bilgi ve becerileri de 31 Ekim 2017 Salı günü tüm okul öncesi bölümünün katılımı ile gerçekleşen Tema Şenlikleri’nde oyunlar oynayarak ve eğlenerek etkili bir tema geçişi ile tamamlamışlardır.
Maya Okulları okul öncesi bölümü olarak, öğrencilerimizin okul ortamında bulundukları süreyi, sahip oldukları potansiyeller dahilinde en etkili biçimde geçirmelerini sağlayan ortamlar hazırlayabildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz.
Sırada öğrencilerimizin, özgünlükleri, biriciklikleri ile yeni paylaşımlar gerçekleştirmede…