ÇÖPTEN GÜBREYE PROJESİ

16 Ekim 2017 tarihinde ODTÜ Toplum Bilim Merkezi’nde ‘Çöpten Gübreye’ adlı proje kapsamında yapılan çalıştaya 6. sınıf öğrencilerimiz katıldı.
Öğrencilerimiz proje koordinatörü ve ekibiyle birlikte, yedikleri meyvelerin kabuklarından oluşan organik artıklardan kompost yapma aşamalarının her birinde yer aldı. Kompost yaparken kullanılan malzemeler konusunu pekiştirmek için bir oyun oynadılar. Yeşil ve kahverengi atık kavramlarını öğrendiler. Vermikompost yapımında görev alan solucanları  yakından incelediler.
Çalıştayın her aşamasını başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz sonunda hızlı ve temiz bir gübre elde edilecek kompostlarını yaptılar.
Projenin gerçekleşmesine desteği olan Sn. Dr. Serap Bilen ve Fen Bilimleri Zümre Başkanı Karden Merve Önsöz’e teşekkür ederiz.

Eki