Bir Varmış Bir Yokmuş MAYA Masallarla Buluşmuş

Maya Okulları Oran Yerleşkesinde 2016- 2017 Eğitim Öğretim yılında da Tematik Öğrenme yaklaşımına dayalı olarak devam ettirilen çalışmalarda 1 ve 2. sınıf öğrencilerimizin teması “Masal”dı. Masal teması sürecinde öğrencilerimiz; Türkçe Matematik, Hayat Bilgisi, İngilizce, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik, Drama, Bilişim Teknolojileri ve BSÇ derslerine yönelik disiplinler arası çalışmalar gerçekleştirirken kendi masallarını da kaleme aldılar.
Tema kapsamında 1 ve .2sınıf öğrencilerimiz, İncek Yerleşkesi Anadolu Lisesi öğrencilerimizin sahnelediği “ Kırmızı Başlıklı Kız” ve “Külkedisi”; Oran Yerleşkesi 3 ve 4. Sınıf English Mini Club öğrencilerimizin Sahnelediği “Lafonten Masalları” tiyatrolarını izlediler. Tematik öğrenme sürecinde, öğrencilerimiz Ankara Harikalar Diyarı Parkı gezisine katılarak hem birlikte zaman geçirmenin keyfini yaşadılar, hem de masal kahramanlarının figürlerini yakından görme imkanına sahip oldular.
Değişik yaş grupları ile akran eğitimi ve sosyalleşme becerileri geliştirmek amacıyla 1.sınıf öğrencilerimiz İngilizce dersi çalışmalarında öğrendikleri masal karakterlerini 2. sınıf öğrencilerimizi ziyaret ederek tanıttılar. 2. sınıf öğrencilerimiz ise drama dersi çalışmalarında kendi yazdıkları masalları okulumuz ana sınıfı öğrencilerine anlattılar.
Öğrencilerimizin tema süresince yaptıkları çalışmalar 12 Mayıs 2017 Cuma günü okul koridorlarımızda sergilendi. Tema çalışmaları kapsamında, 1 ve 2. sınıf öğrencilerimize ve emeklerinden dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz