9 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında “Bilim Etkinlikleri”

Maya Okulları İncek Yerleşkesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında “Bilim Etkinlikleri” gerçekleştirildi.

Fen Bilimleri zümresi tarafından bilim insanı yetiştirmeyi temel alarak, akademik başarılarının yanı sıra sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için 4,5,6,7 ve 8. sınıflarından 65 öğrencimiz etkinlikte aktif olarak yer aldı.

Öğrencilerimiz, Tesla bobini, DNA izolasyonu, elektrik motoru, mancınık ve robotik çalışmaları yaparak devre oyunu, roller coaster oynayarak arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirdiler. MayaStem, mayanic, mars termosu, çiçek ve hücre modelleri, besin piramidi, elektrik motoru ve devreleri gibi birçok projeyi akranlarına eğlenceli bir şekilde aktardılar.

Etkinlikte görev alan öğrencilerimiz Teşekkür Sertifikası almaya hak kazandı.

Okulumuzda bilim kültürü oluşturmak adına yapılan bu çalışmayla ‘Maya Kültürü’ ne zenginlik katan bilim insanı öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.