18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

Onlar ki toprakta karınca, suda balık, havada kuş kadar çokturlar; korkak, cesur, câhil, hakîm ve çocukturlar ve kahreden yaratan ki onlardır hikayemizde yalnız onların maceraları vardır. En bilgin aynalara en renkli şekilleri aksettiren onlardır. Asırda onlar yendi, onlar yenildi. Çok sözler edildi onlara dair ve onlar için zincirlerinden başka kaybedecek şeyleri yoktur, denildi. Bir avuç toprağı vatan yapanların hikayesiydi Çanakkale. Bir şafak vakti kavurucu sıcakta başlayan ve bir gece vakti kar altında biten bu hikayenin kahramanlarıydı onlar. Bizim hikayemizdi Çanakkale. Kahramanı bendi, sendi, senin dedelerindi. Bizim hikayemizdi Çanakkale. Bu toprakların hikayesiydi Çanakkale, bu topraklardaydı mücadele. Yakamadıkları bu topraklardı. Yıkamadıkları zaferimizdi. Bu mücadele ve kavuştuğumuz zaferimiz tam yüz üç yıl önceydi. Bugün bu hikayeyi anlattık öğrencilerimizle. Bugün bu yaşananların üstünden tam yüz üç yıl geçmiştir. Bugün bu topraklar savaşın buluşma noktası iken bu topraklar Atamızın ve şehitlerimizin aziz ruhları sayesinde barışın ve aydınlığın buluşma noktasıdır. Bu anlamlı günde öğrencilerimizin içselleştirdiği derin duyguların yarattığı etkileyici atmosferle zenginleşen törende “Çanakkale Geçilmez” ifadesinin altın harflerle tarihe kazındığı Çanakkale Zaferi kutlanırken bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimiz minnetle anıldı.