4. Sınıf Öğrencilerimiz Meteoroloji Gezisine Katıldılar

4.sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersi “İnsanlar, Yerler ve Çevre” ünitesi “Yarın Hava Nasıl Olacak?” konusu kapsamında Meteoroloji Genel Müdürlüğü gezisine katıldı. Hava tahminlerinin nasıl yapıldığını yerinde inceleyen öğrencilerimiz Meteoroloji Müzesi’ nde bulunan ve daha önceki yıllarda kullanılan yağış ölçer, nem ölçer, anemometre, deprem ölçer gibi aletleri ve cihazları yerinde incelediler. ‘’Meteorolojinin Sesi Radyosu’’ binasını gezen öğrencilerimiz radyonun yayın akışı hakkında bilgi sahibi oldu. Meteoroloji yer istasyonunda meteoroloji balonunun uçuruluşunu gözlemleyerek, meteoroloji balonunun görevleri ve meteorolojinin hizmet verdiği sektörler hakkında yetkililerden bilgiler aldılar. Meteorolog olmanın yollarını da sorup öğrenen öğrencilerimiz, keyifle geçen bir günün ardından mutlu bir şekilde okula döndüler.