29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Cumhuriyet,
Aydınlıktır, ışıktır, barıştır, sevgidir.
Cumhuriyet,
Saygıdır, çağdaşlıktır, demokrasidir.
29 Ekim bir doğum günüdür. Çağdaş bir ulusun doğum günü… Bir çağdaşlaşma projesinin, büyük bir atılımın başladığı gündür. Biz cumhuriyetle buluşuyor, onunla yaşıyoruz.
Her yıl olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı Maya Okulları Oran Yerleşkesinde coşkuyla kutlandı. Nesilden nesile aktarılan Cumhuriyet meşalesi; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılında Türk milletinin sarsılmaz inancıyla, Milli Mücadele’nin azmi ve Kuvayi Milliye ruhuyla, marşlarla, halk oyunlarıyla, zeybeklerin toprağa diz vuruşlarıyla, günün anlam ve öneminin altını çizen sözlerle geçmişten canlanıp günümüze misafir olan ölümsüz kahramanlarıyla yetişkinlerin gönüllerinden küçücük yüreklere Maya Okulları sahnesinden emanet edildi.
“Biriz, birlikteyiz, biz cumhuriyetiz!” derken tarih boyunca tutsaklığı kabul etmemiş bir ulusun; yeni bir devlet kurarken kendi karakterine uygun yönetim şeklini seçmesindeki kararlılığını, Türk milletinin dirilişinin başlangıcını, aynı zamanda azim ve kahramanlığın tarihte yerini almış şerefli bir anısını da yâd ettik.
Cumhuriyetin 94.kuruluş yıldönümünü kutlar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarız.
Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

Eki