13 Ekim Ankaranın Başkent Oluşu

13 EKİM ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞU
27 Aralık 1919’da Temsil Heyeti’nin Ankara’ya gelmesi ile Ankara halkı büyük bir sevinç ile Atatürk ve beraberindeki heyeti karşılamış; böylece bu şehir Millî Mücadele’nin karargâhı olmuştu. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da açılmasıyla yeni Türk devletinin temelleri atıldı. Kurtuluş Savaşı buradan yönetildi. Milli Mücadele’nin, hürriyet ve bağımsızlığa kavuşma savaşının merkezi haline geldi. Ankara, Birinci Büyük Millet Meclisi’nin toplanmasından Cumhuriyet’in ilanına kadar geçen süre içinde sayısız olaylara sahne oldu ve 13 Ekim 1923’te başkent olarak kabul edildi.
Maya Okulları Oran yerleşkesi olarak 13 Ekim Ankara’nın Başkent Oluşu kapsamında tüm okulumuzda Ankara videosu izletilerek günün anlam ve önemi üzerinde duruldu. 5-6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz Ankara konulu akrostiş çalışması yaptılar, yine 7. sınıf öğrencilerimiz resim öğretmenleri eşliğinde “ Ankara” konulu resim yaparak çalışmalarını sergilediler. Yaz-Yönet-Oynat Kulübü öğrencileri “ Ankara sizin için ne ifade ediyor?” sorusunun yanıtını çektikleri renkli video ile sundular. Çalışmalarda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eki