1 ve 2. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇALIŞTIĞI AYAKKABI TEMASI SERGİLENDİ

Maya Okulları Oran Yerleşkesinde 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılında da Tematik Öğrenme yaklaşımına dayalı olarak devam ettirilen çalışmalarda 1 ve 2. sınıf öğrencilerimiz “Ayakkabı” temasını ele aldılar. Temamız kapsamında öğrencilerimiz; Türkçe Matematik, Hayat Bilgisi, İngilizce, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik, Drama, Bilişim Teknolojileri ve BSÇ derslerine yönelik disiplinler arası çalışmalar gerçekleştirdiler.
Tema çalışmaları kapsamında 1 ve 2. sınıf öğrencilerimiz; İngilizce derslerinde shoe maker and evels ile gerçekleştirdikleri hikâye aktivitesinden yola çıkarak kendi “Shoes Puppet”lerini oluşturdular. Türkçe derslerinde ayakkabıcılar ile röportaj yapma çalışmasına ek olarak hazırladıkları reklam panosu çalışması ile bir ayakkabı satışında nelere dikkat edilmesi gerektiğine yönelik çalışmalar gerçekleştirdiler. Matematik dersinde “Patiklerle Toplama Kutusu” ayak ve ayakkabılardan grafik oluşturma ve okuma çalışmalarına yer verdiler. Hayat Bilgisi dersinde “Geçmişten Günümüze Ayakkabının Tarihi Yolculuğu”nu incelerken bu yolculuk süresince kullanılan ayakkabıları da incelediler. Hayat Bilgisi ve BSÇ dersinde “Mevsimlere Uygun Ayakkabı Tercihi” ve “Ayakkabı Seçiminin Sağlığımıza Olan Etkisi”ni ele aldılar. Bunun yanında “Ayakkabı Bağlama Türleri” ve “ Ayakkabı Bağlama” uygulamalarına yer verdiler. Görsel Sanatlar dersinde kendi ayakkabılarını tasarladılar. Öğrencilerimiz, Müzik dersinde de sözlerini yazıp besteledikleri “Ayakkabım” şarkısı gün boyu okul zili olarak çaldı.
Öğrencilerimizin tema süresince yaptıkları çalışmalar 11 Mayıs 2018 Cuma günü okul koridorlarımızda sergilenmiştir. Tema çalışmaları kapsamında, 1 ve 2. Sınıf öğrencilerimize ve emeklerinden dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.